MAKTAB PSIXOLOGINING O‘QUVCHILAR RUHIY RIVOJLANISHIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Shirinboyeva , Mohinur (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada maktab psixologining o‘quvchilar ruhiy rivojlanishidagi o‘rni, psixologik xizmatning asosiy yo‘nalishlari hamda o‘quvchilarning ruhiy salomatligini ta’minlashdagi ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda uchraydigan psixologik muammolar, stress va moslashuv jarayonlari tahlil qilinib, ularni bartaraf etishning samarali usullari ko‘rsatib o‘tilgan. Maktab psixologining ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorligi masalasi ham muhim jihat sifatida ko‘rib chiqilgan.