AKADEMIK LITSEYLARDA TARIXIY-BADIIY ASARLARDAGI ANTROPONIMLAR TARKIBINI O‘RGANISH - Buronova , Xolida; Tolipova , Odina (Scientific practical conference, 2026)
So‘nggi yillarda mamlakatimiz tilshunoslari nomshunoslik (onomastika)ning toponimiya, etnonimiya, antroponomiya, gidronimiya kabi sohalari yuzasidan bir qancha muhim ishlarni e’lon qildilar. Natijada akademik litsey va kasb-hunar kollejlari uchun “Hozirgi o‘zbek adabiy tili” fani bo‘yicha darsliklarga nomshunoslik masalalarini o‘rganish alohida mavzu sifatida kiritildi. Ushbu maqolada nomshunoslikni badiiy asarlar orqali o‘tish masalalari yoritilgan.