SOLIQ TIZIMINI RAQAMLASHTIRISH - Safarova , Gulmira (Scientific practical conference, 2026)
Raqamli tizimlarning joriy etilishi tranzaktsiyalarni elektron tarzda kuzatish orqali norasmiy iqtisodiy faoliyatni kamaytirishga yordam beradi. O‘zbekistonda elektron soliq platformalari real vaqt rejimida soliq to‘lovlari va xo‘jalik operatsiyalarini monitoring qilish imkonini beradi, soliq to‘lashdan bo‘yin tovlash va korrupsiya holatlarini kamaytiradi. So‘nggi ma’lumotlarga ko‘ra, naqd pulsiz hisob-kitoblarning o‘sishi hukumatning soliqqa tortiladigan faoliyat ustidan yaxshi nazoratni ta’minlab, yashirin iqtisodiyotning qisqarishiga yordam berdi.