ELEKTRON TIJORATNING ZAMONAVIY IQTISODIYOTDAGI ROLI - Safarova , Gulmira (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqola elektron tijoratning (elektron tijorat) zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni, uning tarixiy rivojlanishi, asosiy modellari va iqtisodiy ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqot turli xil elektron tijorat turlarini, jumladan B2B, B2C, C2C va C2Bni o‘rganadi va ularning biznes samaradorligi, bozorni kengaytirish va iste'molchilarga kirishga qo‘shgan hissasini baholaydi.