INFRATUZILMA SOHASINI ISLOH QILISH: IMKONIYATLAR VA CHEKLOVLAR - Maxmudova , Marjona (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu akademik maqola Markaziy Osiyo, xususan, O‘zbekiston misolida infratuzilma sohasini isloh qilishning imkoniyatlari va cheklovlarini chuqur tahlil qiladi. Maqolada infratuzilma rivojining mintaqa iqtisodiyoti va barqaror taraqqiyotdagi strategik ahamiyati ta’kidlanadi. Xususan, sarmoya jalb qilish, innovatsiyalarni joriy etish va xususiy sektor ishtirokini kengaytirish orqali o‘sish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, islohotlarni amalga oshirishdagi asosiy cheklovlar, jumladan, moliyalashtirish muammolari, geografik cheklovlar va institutsional to‘siqlar aniqlanadi. Maqolada global tajribalar o‘rganilib, mintaqa uchun barqaror rivojlanishni ta’minlovchi siyosat tavsiyalari ilgari suriladi.