KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH BO‘YICHA GERMANIYA TAJRIBASI VA UNING O‘ZBEKISTONDAGI TADBIQI - Isomiddinova , Shahina (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kambag‘allikni qisqartirish bo‘yicha Germaniya tajribasi va uning O‘zbekistonda qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda rivojlangan davlatlarning ijtimoiy-iqtisodiy siyosati kambag‘allikni kamaytirishda muhim ahamiyatga ega ekani yoritilgan. Germaniyada kambag‘allikka qarshi kurashishda qo‘llanilayotgan asosiy mexanizmlar ko‘rib chiqilgan. Germaniyada sanoatni rivojlantirish va eksportga yo‘naltirilgan iqtisodiy siyosat kambag‘allikni kamaytirishga xizmat qilishi ko‘rsatib o‘tilgan. Umuman olganda, Germaniya tajribasi mamlakatimizda samarali ijtimoiy-iqtisodiy siyosatni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.