TURIZM XIZMATLARI BOZORI - O‘razaliyeva , Azizabonu (Scientific practical conference, 2026)
Turizm xizmatlari tushunchasining iqtisodiy kategoriya sifatida shakllanishi, mazmun-mohiyati va konseptual asoslari tahlil qilinadi. Turizm sohasining zamonaviy iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati, xizmatlar sektoridagi o‘ziga xos xususiyatlari hamda xizmat ko‘rsatish mexanizmlari chuqur yoritiladi. Xalqaro tajribalar va ilmiy-nazariy yondashuvlar asosida turizm xizmatlarining bozor iqtisodiyoti sharoitidagi shakllanishi va ularning makro va mikro darajadagi ta’siri o‘rganiladi.