BARQAROR TURIZM TUSHUNCHASI VA UNING AHAMIYATI - Amirkulov , Shaxboz (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda barqaror turizm tushunchasi, uning asosiy tamoyillari hamda turizm sohasidagi ahamiyati yoritilgan. Barqaror turizm iqtisodiy rivojlanish, atrof-muhitni muhofaza qilish va ijtimoiy mas’uliyatni uyg‘unlashtirishga qaratilgan muhim yo‘nalish hisoblanadi. Shuningdek, uning kelajak avlodlar manfaatini hisobga olgan holda rivojlanishi tahlil qilinadi.