EKOTURIZM VA UNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Salaxiddinov , Murod (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda ekoturizm tushunchasi, uning asosiy tamoyillari va tabiatni muhofaza qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ekoturizmning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik jihatdan foydali tomonlari hamda uni rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi. Ekoturizm orqali tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, mahalliy aholi bandligini ta’minlash va ekologik madaniyatni oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.