IQTISODIY METAFORALAR ZAMONAVIY RUS TILI QIYOFASIDA - Ernazarova , Marxabo; Mirzaqobilov , Abdulaziz (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy rus tilida iqtisodiy metaforalarning shakllanishi va qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy diskursdagi metaforalarning semantik hamda funksional xususiyatlari o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, iqtisodiy metaforalar asosan biologik, harbiy, sport va tabiiy jarayonlar asosida shakllanadi hamda murakkab iqtisodiy hodisalarni ommaga tushunarli yetkazishda muhim rol o‘ynaydi.