KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA XAVOTIRLANISH VA QO‘RQUVNING SHAKLLANISH OMILLARI VA ULARNI PSIXOLOGIK DIAGNOSTIKA QILISHNING NAZARIY ASOSLARI - Turaxonova , Mohinur; Yusupova , Barchinoy (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda xavotirlanish va qo‘rquv emotsional holatlarining shakllanish omillari hamda ularni aniqlashning nazariy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda oila, maktab va individual psixologik xususiyatlarning ushbu emotsional holatlarga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, “Oila rasmi” proektiv metodikasi va xavotirlanish shkalalarining nazariy ahamiyati ochib beriladi.