SANOAT KORXONALARIDA INVESTITSION FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Suyunova , Muhabbat (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida investitsion faoliyatni takomillashtirishning ilmiy-nazariy asoslari keng tahlil qilingan. Investitsion faoliyat korxonaning rivojlanishi, texnologik yangilanishi va bozor sharoitlariga moslashuvchanligida muhim omil hisoblanadi. Maqolada investitsiyaning mohiyati, turlari, amalga oshirish usullari hamda samaradorlikka ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqilgan. Ilmiy adabiyotlar va mavjud iqtisodiy tajriba asosida sanoat korxonalarida investitsion faoliyatni tashkil etish va boshqarish mexanizmlari yoritilgan. Maqola yakunida sohaga oid muammolar bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar keltirilgan.