ANIQ INTEGRALLARNI TAQRIBIY HISOBLASHNING ZAMONAVIY USULLARI VA ULARNING QIYOSIY TAHLILI - Tapganova , Shahzoda; Xoljigitov , Dilmurod (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada aniq integrallarni taqribiy hisoblashning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. To‘g‘ri to‘rtburchaklar, trapetsiya, Simpson, Gauss kvadraturasi va Monte-Karlo usullarining matematik asoslari, hisoblash xatoliklari va amaliy qo‘llanilishi batafsil ko‘rib chiqiladi. Har bir usulning samaradorligi qiyosiy tahlil qilinib, real masalalarga mosligi baholanadi.