O‘ZBEKISTONDA SOLIQ TUSHUMLARINI STATISTIK TAHLIL QILISH VA ULARNING IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Anvarov , Farxod (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda soliq tushumlarini statistik tahlil qilish hamda ularning mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri o‘rganilgan. Soliq tushumlari davlat byudjetining asosiy daromad manbai hisoblanib, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va ijtimoiy-iqtisodiy dasturlarni moliyalashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot jarayonida soliq tushumlarining hajmi, tarkibi hamda ularning yalpi ichki mahsulotdagi ulushi statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilindi. Shuningdek, soliq tizimidagi islohotlar natijasida soliq tushumlarining ortishi hamda bu jarayonning iqtisodiy o‘sishga ta’siri yoritib berildi. Tadqiqot natijalari soliq siyosatini takomillashtirish, soliq ma’murchiligini samarali tashkil etish hamda iqtisodiy rivojlanishni jadallashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.