TRANSFORMATSION TURIZM: SAYOHATNING INSON SHAXSIYATI VA DUNYOQARASHI O‘ZGARISHIGA TA'SIRINI O‘LCHASH METODIKASI - Kamolova , Fotima (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada turizm sohasining yangi va jadal rivojlanayotgan yo‘nalishi — transformatsion turizmning mazmun-mohiyati va uning sayyoh shaxsiyatiga ta’siri tadqiq etiladi. An’anaviy dam olish turizmidan farqli o‘laroq, transformatsion turizm insonning ichki dunyosini boyitish, dunyoqarashini kengaytirish va hayotiy qadriyatlarini qayta ko‘rib chiqishga xizmat qiladi. Maqolada ushbu turizm turini tashkil etishning psixologik aspektlari va uning global turizm bozoridagi istiqbollari tahlil qilingan.