TURISTLAR HADDAN TASHQARI KO‘PAYISHI (OVERTOURISM) MUAMMOSI VA UNI BOSHQARISH USULLARI - Kamolova , Fotima (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada overturizm (turizmning haddan tashqari ko‘payishi) muammosining mohiyati, uning ekologik, ijtimoiy-madaniy va iqtisodiy jihatdan salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, overturizmni boshqarishning samarali usullari — turistlar oqimini mavsumiylashtirish, tashrif buyuruvchilar sonini cheklash, infratuzilmani rivojlantirish, mahalliy aholi ishtirokini kuchaytirish va raqamli monitoring tizimlari kabi mexanizmlar misollarda yoritilgan. Maqolada barqaror turizm tamoyillari asosida overturizmni oldini olish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.