GLOBALLASHUV JARAYONIDA YOSHLAR IQTISODIY QADRIYATLARINING TRANSFORMATSIYASI - Maxramova , Lobar; Norbekov , Xursandmurod (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu akademik maqola globallashuv jarayonida yoshlarning iqtisodiy qadriyatlarida sodir bo‘layotgan transformatsiyalarni atroflicha tahlil qiladi. Zamonaviy dunyoda globallashuvning kuchayishi yoshlar dunyoqarashi, mehnatga munosabati, iste’mol madaniyati va moliyaviy xulq-atvoriga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Tadqiqotda mazkur ta’sirlarning bevosita va bilvosita mexanizmlari, shuningdek, an’anaviy qadriyatlar hamda global tendensiyalar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada globallashuvning iqtisodiy qadriyatlarga madaniy imperializm va imkoniyatlar yaratish kabi ikki tomonlama ta’siri baholanib, O‘zbekiston yoshlari misolida milliy va umumbashariy qadriyatlarning uyg‘unligini ta’minlash muhimligi ta’kidlanadi. Tadqiqot yakunida topilmalar asosida tegishli xulosalar chiqariladi va tavsiyalar beriladi.