IQTISODIY O‘SISHDA TURUZIMNING O‘RNI - Norbekov , Xursandmurod (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqola turizm xizmatlarini yanada rivojlantirish jarayonida animatsion dasturlarni yaratish va ularning samarali boshqarish mexanizmlarini tahlil qiladi. Turistik animatsiya dasturlari sayohatchilarning talablarini qondirish, ularning dam olish tajribasini boyitish hamda turizm obyektlarining raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada animatsion xizmatlarni tashkil etishning asosiy yo‘nalishlari, samarali boshqaruv usullari hamda innovatsion yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, turizm sohasida animatsiyaning iqtisodiy ahamiyati va amaliyotga joriy etish bo‘yicha aniq takliflar keltirilgan.