RAQAMLI TURIZM TEXNOLOGIYALARI VA ULARNING TURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - To‘ychiyeva , Nodira; Abdujalilov , Diyorbek (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezis raqamli turizm texnologiyalarining mazmuni, ularning turizm sohasiga ta’siri hamda zamonaviy turizmni rivojlantirishdagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Hozirgi kunda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari turizm sohasining ajralmas qismiga aylangan. Onlayn bronlash tizimlari, virtual sayohatlar, mobil ilovalar va sun’iy intellekt asosidagi xizmatlar sayyohlar uchun qulaylik yaratmoqda. Tadqiqotda raqamli turizmning iqtisodiy, ijtimoiy va innovatsion jihatlari tahlil qilindi hamda O‘zbekistonda uni rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqildi.