IQTISODIY KO‘RSATKICHLARNI STATISTIK TAHLIL QILISH USULLARI - Keldibekova , Zulfiya (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada iqtisodiy ko‘rsatkichlarni statistik tahlil qilish usullari va ularning iqtisodiy jarayonlarni baholashdagi ahamiyati yoritiladi. Statistik tahlil yordamida yalpi ichki mahsulot, inflyatsiya, bandlik darajasi hamda investitsiya ko‘rsatkichlari kabi muhim iqtisodiy indikatorlarning dinamikasi o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada statistik usullar, jumladan, o‘rtacha ko‘rsatkichlar, indekslar, regressiya va korrelyatsiya tahlili orqali iqtisodiy holatni aniqlash va prognozlash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy qarorlar qabul qilishda statistik tahlilning muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.