MEHMONXONA VA RESTORAN XO‘JALIGINI BOSHQARISHDA XALQARO TAJRIBADAN SAMARALI FOYDALANISH - Kamolova , Zuxra (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezis mehmonxona va restoran xo‘jaligini boshqarishda ilg‘or xalqaro tajribalarni o‘rganish va milliy amaliyotga joriy etish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi xorijiy mamlakatlarda qo‘llanilayotgan innovatsion boshqaruv modellari va raqamli texnologiyalarni tahlil qilib, ularni O‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlarini aniqlashdan iborat. Xususan, Hilton kabi global mehmonxona operatorlarining Food & Beverage innovatsion laboratoriyalari faoliyati, ko‘p millatli jamoalarni boshqarish tajribasi o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda xalqaro brendlar (Hyatt, Hilton, Marriott) ishtirokida amalga oshirilayotgan loyihalar tahlil qilingan. Tezisda xorijiy tajribani milliy sharoitga moslashtirish mexanizmlari, kadrlar tayyorlash tizimini xalqaro standartlar asosida rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.