OILAVIY TARBIYA USLUBLARINING BOLALAR XULQ-ATVORIGA TAʼSIRI (BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARI MISOLIDA) - Mirzayeva , Sarvinoz (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada oilaviy tarbiya uslublarining boshlang‘ich sinf o‘quvchilari xulq-atvoriga ta’siri psixologik va pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida oiladagi muhit, ota-ona munosabati hamda tarbiya shakllarining bolalarning xulqiy xususiyatlari va ijtimoiy moslashuviga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, turli tarbiya uslublarining bolalar xulqida aks etish darajasi ochib berilgan. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijobiy xulq-atvorni shakllantirishda oilaning o‘rni muhim omil sifatida asoslab berilgan hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.