OTALIK VA ONALIKKA TAYYORLASH JARAYONINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - To‘xtasheva , Rayhona (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada talaba yoshlarni otalik va onalikka tayyorlash jarayonining psixologik xususiyatlari keng yoritilgan. Yoshlarning shaxsiy rivojlanish darajasi, emotsional yetukligi, mas’uliyat hissi hamda oilaviy qadriyatlarni anglash darajasi ota-onalikka tayyorgarlikning muhim omillari sifatida tahlil qilingan. Shuningdek, yoshlarni kelajakdagi oilaviy hayotga tayyorlashda pedagogik va psixologik mexanizmlarning ahamiyati asoslab berilgan.