ELEKTRON TIJORAT VA UNI SOLIQQA TORTISH MUAMMOLARI - Xolmurodov , Humoyun (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada elektron tijorat va uni soliqqa tortish bilan bog'liq muammolar tahlil qilinadi. Elektron tijoratning xalqaro xarakterga ega ekanligi, geografik joylashuvninganiqliginita'minlay olmasligi va raqamli mahsulotlar kabi yangi iqtisodiy faoliyat turlari an’anaviy soliqqatortishtizimlariga mos kelmasligi sababli qiyinchiliklar tug'diradi. Muallif, elektron tijoratda soliqqatortishtizimini modernizatsiya qilish va global miqyosda soliq hamkorligini kuchaytirishorqali bumuammolarni hal qilish bo'yicha takliflarni ilgari suradi. Elektron tijoratni tartibga solishda xalqarosoliqstandartlarini ishlab chiqish va yangi monitoring tizimlarini joriy etish zarurligi ta’kidlanadi.