IQTISODIYOTDA XIZMAT KO‘RSATISH VA BREND - Norbekov , Xursandmurod (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqola turizmda xizmat ko‘rsatish va brendning o‘zaro aloqasini o‘rganadi, bu ikki unsurning muvaffaqiyatli integratsiyasi turizm kompaniyalarining bozorda raqobatbardoshligini ta’minlaydi. Maqolada xizmat ko‘rsatish sifatining brend yaratish va uni saqlashdagi roli, shuningdek, mijozlar bilan ishonchli aloqalar o‘rnatishda xizmat ko‘rsatishning ahamiyati ta’kidlanadi.