RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MENEJMENT VA MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALAR INTEGRATSIYASINING STRATEGIK AHAMIYATI - Xolmurodov , Humoyun (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida menejment tizimlari va moliyaviy texnologiyalar integratsiyasining strategik ahamiyati hamda stoxastik modellashtirish va sun’iy intellekt texnologiyalarining iqtisodiy jarayonlarni boshqarishdagi roli kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli transformatsiya sharoitida boshqaruv qarorlarini qabul qilish samaradorligini oshirish, moliyaviy risklarni prognozlash, noaniqlik sharoitida iqtisodiy jarayonlarni modellashtirish va innovatsion boshqaruv mexanizmlarini shakllantirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, stoxastik modellar yordamida iqtisodiy tizimlarning dinamik xatti-harakatlarini baholash, sun’iy intellekt algoritmlarini moliyaviy texnologiyalar bilan integratsiya qilish orqali resurslardan samarali foydalanish imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari raqamli iqtisodiyotda strategik menejmentni takomillashtirish, fintech ekotizimlarini rivojlantirish hamda ma’lumotlarga asoslangan boshqaruv qarorlarini shakllantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.