TURIZM FAOLIYATIDA ESTETIK DUNYOQARASHNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Xosilmurodov, Islom; Begbutayeva , Shahlo (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada turizm faoliyatida estetik dunyoqarashning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Estetik qarashlar nafaqat sayyohning shaxsiy didini, balki milliy turizm imijini shakllantirishda va bu sohani rivojlanishida ham asosiy omil sifatida qaraladi. Estetika orqali sayohat davomida koʻplab tabiatdagi ichki goʻzallikni taffakur qilinadi va his qilinadi.