GLOBAL IQTISODIYOTDA RUS TILINING O‘RNI VA UNING GEOSIYOSIY AHAMIYATI - Ernazarova , Marxabo; O‘rolova , Jasmina (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada global iqtisodiyot sharoitida rus tilining xalqaro miqyosdagi o‘rni va uning geosiyosiy ahamiyati tahlil qilinadi. Rus tili nafaqat sobiq Sovet Ittifoqi davlatlari hududida, balki xalqaro tashkilotlar, diplomatiya, savdo-iqtisodiy munosabatlar va raqamli iqtisodiyotda muhim vosita sifatida qolmoqda. Maqolada rus tilining iqtisodiy hamkorlikdagi vositachilik roli, “yumshoq kuch” konsepti doirasidagi ahamiyati, xalqaro tashkilotlardagi ishchi til maqomi hamda Markaziy Osiyo mintaqasidagi geosiyosiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, sanksiyalar sharoitida rus tilining iqtisodiy aloqalardagi roli tahlil qilingan.