ОILА FUNKSIYАLARI VA ULARNING SHAXS VA JAMIYAT RIVOJIGA TA’SIRI - Yuldasheva , Sojida; Nazarova , Feruza; Oblaqulova , Dilzoda; Yaxyayeva , Dilnoza (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada oila funksiyalarining mohiyati, turlari va ularning shaxs hamda jamiyat rivojiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Oila funksiyalari ijtimoiylashuv, tarbiya, iqtisodiy qo‘llab-quvvatlash, madaniy merosni avloddan-avlodga yetkazish kabi asosiy yo‘nalishlar bilan izohlanadi. Shuningdek, maqolada oilaviy munosabatlar va ularning shaxsiy rivojlanish, jamiyat taraqqiyoti va ijtimoiy institutlar bilan o‘zaro bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy o‘zgarishlar, globalizatsiya va demografik omillar oilaning funksiyalariga ta’sirini o‘rganish ham maqolada alohida ta’kidlanadi.