TURIZM XIZMATLARI BOZORI - To‘ychiyeva , Nodira; Saidqulov , Javlon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezis turizm xizmatlari bozori tushunchasi, uning tarkibi, iqtisodiyotdagi o‘rni, rivojlanish omillari va zamonaviy sharoitdagi ahamiyatini ilmiy jihatdan tahlil qiladi. Turizm xizmatlari bozori sayyohlarga ko‘rsatiladigan transport, mehmonxona, ovqatlanish, ekskursiya, sug‘urta, savdo va ko‘ngilochar xizmatlar majmuasidan iborat bo‘lib, xizmatlar sohasining muhim qismi hisoblanadi. Hozirgi kunda turizm xizmatlari bozori nafaqat iqtisodiy foyda keltiradi, balki davlatning xalqaro imijini oshirish, milliy madaniyatni targ‘ib qilish va yangi ish o‘rinlari yaratishda muhim rol o‘ynaydi. Kalit so‘zlar: turizm bozori, turizm xizmatlari, mehmonxona, transport, turizm infratuzilmasi, xizmat sifati, iqtisodiy rivojlanish.