RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ORQALI EKOLOGIK RESURSLARDAN SAMARALI FOYDALANISHNING IQTISODIY-IJTIMOIY MEXANIZMLARI - Amakboyeva , Diyora (Scientific practical conference, 2026)
Raqamli texnologiyalar yordamida ekologik resurslardan samarali foydalanishning iqtisodiy va ijtimoiy mexanizmlari tahlil qilinadi. Unda raqamli yechimlar orqali resurslardan oqilona foydalanish, energiya va suv sarfini optimallashtirish hamda atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarning ekologik boshqaruv tizimlarini takomillashtirishdagi o‘rni, ularning iqtisodiy samaradorlikka va jamiyat farovonligiga ta’siri ko‘rib chiqiladi.