MAMLAKAT IQTISODIYOTINI MODERNIZATSIYALASH SHAROITIDA TURISTIK INFRATUZILMANI TAKOMILLASHTIRISH - To‘ychiyeva , Nodira; Rabbimova , Kumush (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda mamlakat iqtisodiyotini modernizatsiyalash jarayonida turistik infratuzilmani takomillashtirishning ahamiyati tahlil qilinadi. Turizm sohasi iqtisodiyotning muhim tarmoqlaridan biri sifatida qaralib, uning rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan infratuzilma elementlari yoritiladi. Xususan, transport tizimi, mehmonxona va restoran xizmatlari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda xizmat ko‘rsatish sifati masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turizm sohasiga investitsiyalarni jalb qilish, yangi turizm yo‘nalishlarini rivojlantirish va xalqaro tajribalarni joriy etishning ahamiyati ochib beriladi.