AHOLINING EKOLOGIK XULQ-ATVORI VA BARQAROR RIVOJLANISH O‘RTASIDAGI O‘ZARO BOG‘LIQLIK - Amakboyeva , Diyora (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada aholining ekologik xulq-atvori va uning barqaror rivojlanish jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Unda insonlarning kundalik hayotdagi ekologik odatlari, resurslardan foydalanish madaniyati hamda atrof-muhitga bo‘lgan munosabatining jamiyat taraqqiyotiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, ekologik ong va madaniyatni shakllantirish orqali barqaror rivojlanishga erishish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.