XALQARO IQTISODIYOTNING RIVOJLANISHI - Norbekov , Xursandmurod (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada xalqaro turizm tarixi va rivojlanishi, Buyuk Ipak yo‘lining dunyo sivilizatsiyasi rivojlanishidagi o‘rni, yurtimizning buyuk olim va mutafakkirlarining Buyuk geografik kashfiyotlarga qo‘shgan hissasi, turizm tarixini, maktab o‘quvchilarining Yevropa davlatlari bo‘ylab piyoda sayohati, Tomas Kukning sayohat marshruti va XX asrning ikkinchi yarmida sobiq Ittifoqda turizmga e’tibor qaratilishiga oid ma’lumotlar berib o‘tilgan.