XALQARO TURIZM INDUSTRIYASIGA SARMOYALAR JALB ETISH - To‘ychiyeva , Nodira; Maxramova , Lobar (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada xalqaro turizm industriyasiga investitsiyalarni jalb etishning asosiy jihatlarini tahlil qiladi. U global miqyosdagi tendensiyalar, sarmoyalarni belgilovchi omillar, moliyalashtirishning turli shakllari va ushbu jarayonga xos bo'lgan qiyinchiliklarni ko'rib chiqadi. Birlashgan Millatlar Tashkiloti Turizm (UN Tourism), Jahon sayohat va turizm kengashi (WTTC) hamda to'g'ridan-to'g'ri xorijiy investitsiyalar (TXXI) bo'yicha hisobotlarga tayangan holda, tadqiqot investitsiyalarni jalb etishning samarali strategiyalarini ishlab chiqish uchun siyosiy asoslar va tavsiyalar majmuasini taqdim etadi.