ONLAYN SAVDO PLATFORMALARINING IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Abdikulova , Zamira (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada onlayn savdo platformalarining iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilinadi. Hozirgi kunda raqamli texnologiyalar va internet infratuzilmasining rivojlanishi natijasida onlayn savdo platformalari iqtisodiy jarayonlarning muhim qismiga aylanib bormoqda. Maqolada onlayn savdo platformalarining savdo hajmini oshirish, tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish hamda yangi ish o‘rinlari yaratishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ushbu platformalarning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.