JAMOA VA GURUH: UMUMIY TUSHUNCHA VA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Yuldasheva , Sojida; Pitinova , Kamola; Eshmuratova , Malika; Akramova , Muxlisa (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada jamoa va guruh tushunchalarining mazmuni, ularning o‘zaro farqlari hamda ijtimoiy-psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Guruh dinamikasi, jamoaning shakllanish bosqichlari, ijtimoiy rollar va liderlik masalalari ilmiy yondashuvlar asosida yoritiladi. Shuningdek, shaxs rivojlanishida jamoaning tutgan o‘rni psixologik nazariyalar asosida ochib beriladi.