IQTISODIYOT RIVOJLANISHIDA RUS TILINING O‘RNI - Ernazarova , Marxabo; Anvarov , Farxod (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada iqtisodiyot rivojlanishida rus tilining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Hozirgi globallashuv sharoitida xorijiy tillarni bilish xalqaro iqtisodiy aloqalarni kengaytirishda muhim omil hisoblanadi. Rus tili MDH davlatlari bilan iqtisodiy hamkorlikni rivojlantirish, savdo-sotiq aloqalarini mustahkamlash hamda ilmiy-texnik ma’lumotlar almashinuvida muhim vosita sifatida xizmat qiladi. Maqolada rus tilining biznes, savdo, mehnat bozori hamda iqtisodiy hamkorlikdagi ahamiyati yoritib berilgan.