SHAXS RIVOJLANISHIDA OILANING ROLI - Yuldasheva , Sojida; Usmanova , Shaxnoza; Ahmetova , Shaxnoza; Sherbekova , Diana (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada shaxs rivojlanishida oilaning tutgan o‘rni, uning ijtimoiy-psixologik ahamiyati hamda tarbiyaviy funksiyalari tahlil qilinadi. Oila shaxsning dastlabki ijtimoiylashuv muhiti sifatida uning qadriyatlari, xulq-atvori, emotsional barqarorligi va ijtimoiy munosabatlarini shakllantirishda muhim rol o‘ynashi yoritiladi. Shuningdek, ota-ona va farzand o‘rtasidagi munosabatlarning sifat darajasi, oiladagi psixologik muhit, tarbiya uslublari hamda ularning shaxs kamolotiga ta’siri ilmiy-nazariy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy oilaviy muammolar va ularning shaxs rivojlanishiga salbiy ta’siri hamda ularni bartaraf etish yo‘llari haqida xulosalar berilgan