UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA AMALIY PSIXOLOGNING HUQUQ VA MAJBURIYATLARI - Adhamova , Shahnoza; Izzatullayeva , Zarina; Sattorova , Mahliyo (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu ishda maktab amaliy psixologining ta’lim muassasasidagi faoliyati, uning kasbiy huquqlari hamda majburiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, psixologning o‘quvchilar, ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikdagi faoliyati, psixologik diagnostika, maslahat berish, profilaktika hamda rivojlantiruvchi ishlarni tashkil etishdagi vazifalari yoritilgan. Tadqiqot davomida maktab psixologining ta’lim jarayonidagi o‘rni, mas’uliyati hamda professional etikasi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Mazkur mavzu ta’lim tizimida psixologik xizmat samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.