O‘ZBEKISTONDA E-COMMERCE RIVOJLANISHI - Qulmurodov , Farid (Scientific practical conference, 2026)
O‘zbekistonda elektron tijorat (e-commerce) tizimining rivojlanish jarayonlari, uning milliy iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Raqamli texnologiyalar, internet infratuzilmasi hamda onlayn to‘lov tizimlarining rivojlanishi natijasida elektron savdo hajmi tobora ortib bormoqda. Shuningdek, maqolada elektron tijoratni rivojlantirish omillari, mavjud muammolar va kelajak istiqbollari tahlil qilinadi.