RAQAMLI IQTISODIYOT VA UNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Saydaliyev , Abrorxon (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot tushunchasi, uning shakllanish bosqichlari, asosiy tarkibiy qismlari hamda zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar asosida iqtisodiyotning transformatsiyasi, innovatsion rivojlanish omillari hamda global tajriba asosida rivojlanish istiqbollari yoritib beriladi. Raqamli iqtisodiyotning mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri, yangi ish o‘rinlari yaratish, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va davlat boshqaruvini takomillashtirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.