BOZOR IQTISODIYOTI VA UNING ASOSIY TAMOYILLARI - Saydaliyev , Abrorxon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada bozor iqtisodiyotining nazariy asoslari, shakllanish jarayoni hamda uning asosiy tamoyillari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Bozor iqtisodiyoti tizimining iqtisodiy resurslardan samarali foydalanish, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish hamda iqtisodiy o‘sishni ta’minlashdagi roli o‘rganilgan. Shuningdek, bozor mexanizmining afzalliklari, kamchiliklari va zamonaviy iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati ham tahlil qilingan.