RAQAMLI BOZOR MUVOZANATI - Xolmurodov , Humoyun (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqola iqtisodiy nazariyaning markaziy tushunchalaridan biri bo‘lgan bozor muvozanatini har tomonlama o‘rganadi. Maqola bozor muvozanatining asosiy prinsiplari, uning shakllanish mexanizmlari hamda talab va taklif qonunlari bilan o‘zaro bog‘liqligini tahlil qiladi. Shuningdek, bozor muvozanatining turlari, uning hisoblash usullari va grafik tahlili yoritiladi. Muvozanatsizlik holatlari va bozorning o‘zini-o‘zi tartibga solish mexanizmlari atroflicha muhokama qilinadi. Tadqiqot xulosalariga ko‘ra, bozor muvozanati iqtisodiy siyosatni shakllantirishda muhim amaliy asbob hisoblanadi.