BOZOR IQTISODIYOTIDA TALAB VA TAKLIF QONUNINING SHAKLLANISHI VA MUVOZANAT MEXANIZMI - Saydaliyev , Abrorxon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyotining asosiy qonunlaridan biri hisoblangan talab va taklif qonunining nazariy asoslari, shakllanish jarayoni hamda bozor muvozanatini ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Talab va taklif o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, narx shakllanishi mexanizmi hamda bozor muvozanatining iqtisodiy tizimdagi ahamiyati ilmiy jihatdan yoritib beriladi. Shuningdek, talab va taklifning o‘zgarishiga ta’sir etuvchi omillar ham ko‘rib chiqiladi.