RAQOBAT SIYOSATINING (ANTIMONOPOLIYA) TELEKOMMUNIKATSIYA VA TRANSPORT TARIFLARIGA TA’SIRI - Xolmurodov , Humoyun (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada raqobat siyosati va antimonopoliya mexanizmlarining telekommunikatsiya hamda transport sohalarida tariflarning shakllanishiga ko‘rsatadigan ta’siri kompleks iqtisodiy tahlil asosida o‘rganilgan. Tadqiqotda tabiiy monopoliyalar sharoitida davlat tartibga solishining ahamiyati, tarif siyosatining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri hamda iste’molchilar manfaatlarini himoya qilish masalalari yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan institutsional islohotlar, raqobat muhitini rivojlantirish choralari va tariflarni iqtisodiy asoslash mexanizmlari ilmiy jihatdan baholangan. Tadqiqot natijasida telekommunikatsiya va transport xizmatlari bozorida sog‘lom raqobatni shakllantirish tarif barqarorligi, xizmat sifati va investitsion jozibadorlikni oshirishning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.