YOSHLAR ORASIDA AGRESSIV XULQ-ATVORNING PSIXOLOGIK SABABLARI VA UNI SHAKLLANTIRUVCHI OMILLAR - Ulasheva , Durdona (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada yoshlar orasida agressiv xulq-atvorning vujudga kelishiga ta’sir etuvchi asosiy psixologik sabablar tahlil qilinadi. Agressiyaning individual-psixologik xususiyatlar, emotsional beqarorlik, stress, frustratsiya, oilaviy muhit, ijtimoiy ta’sirlar hamda shaxsning o‘z-o‘zini nazorat qilish darajasi bilan bog‘liqligi yoritib beriladi. Shuningdek, yosh davriga xos psixologik inqirozlar va ularning agressiv xatti-harakatlarda namoyon bo‘lishi ilmiy nuqtayi nazardan asoslanadi. Tadqiqot natijalari yoshlar bilan ishlovchi psixologlar, pedagoglar va mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.