BALIQCHILIKDA IQTISODIY SAMARADORLIKNI BAHOLASH MEZONLARI - Bo‘ltakov , Sardor (Scientific practical conference, 2025)
Tadqiqotda an’anaviy va intensiv baliqchilik usullarining iqtisodiy natijalari taqqoslandi, tannarx, hosildorlik va rentabellik darajasi tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, yopiq suv aylanish tizimlari, aeratsiya va biooziqlantirish texnologiyalaridan foydalanish baliqchilikda iqtisodiy samaradorlikni 1,5–2 baravar oshiradi. Xulosa qismida sohaga innovatsion texnologiyalarni keng joriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.