O‘ZBEK TILINING IZOHLI LUG‘ATIDAGI TIBBIY TERMINLARINING GENETIK TAHLILI - Buronova , Xolida (Scientific practical conference, 2025)
Barcha fanning alifbosi hisoblangan terminologiyasini o‘rganish, tadqiq etish shu fanni egallovchi mutaxassis uchun ham, til egalari uchun ham, qolaversa, shu tilning taraqqiyoti uchun mas’ul mutaxassislar uchun ham birdek ahamiyatli. Tibbiyot terminologiyasi esa o‘zbek tili terminologik tizimlari ichida eng yiriklaridan, leksik-terminologik bazasi jiahtidan katta hajmli va murakkab tuzilish va jihatlarga ega tizimlaridan hisoblanadi. Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi tibbiy terminlarning genetik tahlili izohli lug‘at asosida tahlil qilingan.