BO‘LAJAK PEDAGOGLARDA PEDAGOGIK QOBILIYATLARNI SHAKLLANTIRISHDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLARNING AHAMIYATI - Komilova , Aziza (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik qobiliyatlarni shakllantirish jarayoni, bu jarayonda bir qator muammolar yuzaga kelishi, bu muammolar kadrlar tayyorlash tizimidagi samaradorlikni pasaytirishi, sifatli ta'lim berish imkoniyatlarini cheklashi, pedagogik qobiliyatlarni shakllantirishda asosiy to'siqlar sifatida ta'lim dasturlari, amaliy tajriba va o'quv metodlarining zamonaviy talablari, muammolarni aniqlash, ularni hal etish strategiyalari va pedagogik qobiliyatlarni rivojlantirishning ahamiyati haqida ma’lumotlar yoritilgan.